Skip to main content

Nooitgedacht krijgt een Groen Verband

NOOITGEDACHT - Een groep bewoners van de wijk Nooitgedacht heeft zich verzameld in een bewonersinitiatief dat het groen in de wijk wil versterken: Groen Verband.

,,Met dit bewonersinitiatief willen we de biodiversiteit in de wijk vergroten. Daarvoor gaan we met elkaar activiteiten organiseren. Er ligt een projectplan om bermen bloemrijk te maken en om groene verbindingen van hagen en blauwe verbindingen van natte zones aan te leggen. Die verbindingen moeten ervoor zorgen dat de natuur in de wijk een stevige oppepper krijgt. Het ecologische beheer van de verbindingen wordt door bewoners uitgevoerd. Goed voor een natuurrijke woonomgeving en ook goed voor de sociale contacten in de wijk”, legt Peter Kruijt van Groen Verband uit. ,,Het bestaande Beleefpad wordt opgefrist en er komt een Beleeftuin die in het teken van bewegen & beleven staat. Deze wordt in fasen gevuld met spel- en sportelementen waar straks alle bewoners van de wijk gebruik van kunnen maken. Voor het onderhoud van de Beleeftuin tekenen Groen Verband en Stichting de Trans.”

Actiedag

Groen Verband organiseert op de Burendag van 8 oktober een eerste actiedag. ,,Eenieder die zin heeft kan meehelpen met het plaatsen van de eerste elementen van de Beleeftuin. Er wordt gestart vanaf 13.00 uur. We verzamelen bij de Kinderboerderij. Landschapsbeheer Drenthe levert een bijenhotel en cliënten van de Trans zorgen voor een weefraam voor bloemen en planten. Beide gaan we samen in de Beleeftuin plaatsen. Naast het bijenhotel bouwen we met restmateriaal uit de wijk een insectenmuur. Ook de kinderen kunnen meedoen. Zij gaan knutselen met natuurlijke materialen voor de vulling van het bijenhotel en de insectenmuur. Iets maken om mee naar huis te nemen kan natuurlijk ook. Voor eenieder is er een bakje leut en wat lekkers. In de week na Burendag zaagt Jeroen Boersma van boomzaagkunst.nl uit stammen die uit het gebied afkomstig zijn een houten draak. Dat wordt beslist de eyecatcher van de Beleeftuin.”

Informatie

Meer informatie is verkrijgbaar bij Peter Kruijt (06-24879686). Het projectplan ‘Groen Verband Bijzonder wonen in een biodiverse wijk’ kan worden opgevraagd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in de onderwerpregel: “Stuur mij het projectplan”.

De Burendag Nooitgedacht wordt georganiseerd in samenwerking met stichting de Trans, de Buurtvereniging Nooitgedacht, Landschapsbeheer Drenthe en Kern met Pit.