Skip to main content

Nature Today

Heb jij kinderen in huis die als kleine onderzoekers de natuur in gaan? Loupepotje of verrekijker mee het bos in of het heideveld op? Visnetje en emmer mee, laarzen aan en op naar de waterkant? Lekker speuren in het groen. Was je zelf zo’n kind, maar ben je geen onderzoeker geworden? Zou je meer willen weten over de natuur in jouw achtertuin? Dan moet je eens gaan kijken op de site van Nature Today. Kinderen en grote mensen kunnen daar een hoop opsteken.

Met de Nature Today App kun je de natuur in jouw omgeving leren ontdekken. Dat is een betaalde dienst met verschillende keuzemogelijkheden. In de app kan je bijvoorbeeld aangeven welke soorten je zou willen volgen. De app geeft jou vervolgens notificaties als er iets over die soort te ontdekken valt. Als het bij jou kriebelt om zelf een bijdrage aan de wetenschap te leveren dan is daar ook een leuke app voor: de GrowApp.

GrowApp maakt het mogelijk om animaties te maken van veranderende bomen, tuinen of complete landschappen door foto's te maken met je smartphone. De GrowApp maakt direct na het nemen van een nieuwe foto een time-lapse video waarmee de seizoensveranderingen vastgelegd en zichtbaar worden. Naast dat het leuk is om de veranderingen in je achtertuin, straat of omgeving zichtbaar te maken help je ook wetenschappers die onderzoek doen naar het effect van verandering in weer en klimaat op de natuur en het landschap.

Nooitgedacht is een jonge wijk waar veel in het groen veranderd is. Als het aan ons ligt gaat de wijk de komende jaren alleen maar groener en biodiverser worden. Wat zou het mooi zijn wanneer er op meerdere plekken in de wijk bewoners helpen om dat proces in beeld te brengen.

Misschien iets voor jou?

Nooitgedacht op het GrowApp scherm