Skip to main content
  • Wie wij zijn

Groen Verband is opgericht door bewoners van Nooitgedacht die begaan zijn met het groen in hun wijk. Bij de oprichting bestaan wij uit een stuurgroep die bijgestaan wordt door mensen die ieder op hun manier een bijdrage aan het werk van Groen Verband leveren. Dat noemen wij onze kernploeg. Vanaf de start zijn wij daarnaast bezig om medestanders (fans) in de wijk te mobiliseren.

Wij denken dat zorg en respect voor de woonomgeving begint met betrokkenheid. Groen Verband is opgericht om die betrokkenheid te bevorderen door bewoners actief te betrekken bij het ecologisch beheer van groene elementen in de wijk. Maar wij willen ook verbindingen maken tussen de verschillende bewonersgroepen in Nooitgedacht.

Groen Verband wil een groene ontmoetingsplaats in de wijk inrichten, die uitdaagt om daar langer te verblijven, die stimuleert om alle zintuigen te gebruiken en uitnodigt om te bewegen. Door onze activiteiten willen wij bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit. Dat gaan we doen door het ecologisch beheer samen te organiseren en uit te voeren. Zo leveren we een bijdrage aan meer sociale verbondenheid in de wijk. 

Groen Verband wil een laagdrempelige club zijn. Of iemand bijna wekelijks met het groen in de wijk bezig is, op een actiedag langskomt voor een kop koffie of een keer een half uurtje komt harken, het maakt niet uit. Alle hulp is welkom. Stuurgroep, kernploeg of fanclub ze zijn ons allemaal even dierbaar. De betrokkenheid die wij zoeken, moet vooral breed gedragen worden. Wij vertrouwen er op dat die met de jaren zal groeien.

Wij gaan ons bewust niet organiseren als een vereniging met lidmaatschapsgeld. Dat doen we vanuit de overtuiging dat op termijn sponsoring, crowdfunding en vrijwillige bijdragen meer soelaas bieden dan het keurslijf van een ledenadministratie. Bij de organisatie van een laagdrempelige club hoort een laagdrempelige communicatie. Met zowel kernploeg- als fanclubleden zal via Whatsapp-Groep gecommuniceerd gaan worden.

Wil jij ook een bijdrage leveren?

Stuur ons een mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.