Skip to main content

Waarneming.nl

Vrijwilligers verrichten wereldwijd een massa aan natuurwaarnemingen. Door deze informatie te verzamelen en te delen, vormen al die gegevens een krachtig instrument voor natuurbehoud, onderzoek, beleid, educatie en beleving. Waarneming.nl, het grootste natuurplatform van Nederland, doet precies dat.

Jij kan ook mee doen en van waarneming.nl jouw persoonlijke natuurdagboek maken. Al je waarnemingen worden veilig opgeslagen en zijn altijd oproepbaar. Op welke datum zag ik vorig jaar mijn eerste Boerenzwaluw van het jaar? Hoe vaak zag ik eerder een Gehakkelde aurelia? Hoeveel soorten zoogdieren heb ik ooit al gezien? Allemaal vragen die je met gemak kunt beantwoorden dankzij Waarneming.nl.

Groen Verband wil graag helpen hier een steentje aan bij te dragen. Voor onze wijk is daarom op het platform een telgebied ‘Nooitgedacht’ aangemaakt. Zo kan je niet alleen die eerste bloeiende krokus bij jouw in de tuin invoeren, maar jouw natuurwaarnemingen ook met andere bewoners van Nooitgedacht delen. Samen zien en weten we meer. Heb je een eekhoorn gezien in de wijk? Meld jouw waarneming, want hoe meer we over deze leuke dieren weten, hoe beter we ze kunnen helpen om van Nooitgedacht een gezonde en veilige woonplek voor de eekhoorn te maken.

Mee doen is heel eenvoudig. Ga naar de site en maak daar een account aan.

Noteer jouw waarnemingen en voer ze op PC, tablet of jouw telefoon in op de site. Gebruik je liever een app. Op https://waarneming.nl/apps/ vindt je er drie die de natuur ontdekken tot een digitaal feestje maken.

waarneming.nl hanteert deze gedragsregels voor in het veld. Gegevens van kwetsbare soorten en locaties kunnen ter voorkoming van misbruik vervaagd of verborgen worden.

Voor meer informatie kan je contact met het plaform opnemen door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..